“A boldogság, illetve annak megtapasztalása, véleményem szerint, mindenkinek alapvető igénye és mindenkinek jár! Ezt igyekszem tolmácsolni az embereknek, hogy találják meg azt a tevékenységet, azt a szerepet, feladatot, amiben ezt megélhetik… azt, hogy boldogok. Ez itt van bennünk, körülöttünk. SZÁMOMRA a zene az egyik boldogság szelet.”

Spiegelhalter László, ismertebb nevén DJ Spigiboy, Magyarország kiemelkedő lemezlovasa és elektronikus zenei producere, akinek életpályája és munkássága a zene világában már több évtizede inspirálja és szórakoztatja a közönséget.

DJ Spigiboy pályafutása a 90-es években kezdődött, és hamarosan az ország egyik legkeresettebb lemezlovasává vált. Munkásságában a house, trance és techno zene stílusjegyei találkoznak, és az általa készített zenék és remixek széles körben elismertek a szakmában.

Spigiboy az elektronikus zene világában több elismerést is magáénak mondhat. Hazai szinten többször kiérdemelte az “Év DJ-je” és az “Év Elektronikus Zenei Producsere” címeket, elismerve a kreativitását és a kitartó munkáját a zenei színtéren. Emellett számos alkalommal részt vett a DJ Mag Top 100 DJ listáján, ami az elektronikus zenei DJ-k legjobbjait rangsorolja világszerte.

Spigiboy nemcsak DJ-ként alkot maradandót, hanem a Radio Café Records lemezkiadó alapítója és tulajdonosa is. Ezen a platformon lehetőséget teremtett hazai tehetségeknek, hogy zenéjüket megosszák a világgal, és hozzájárult az elektronikus zene népszerűsítéséhez Magyarországon.

Fellépései során olyan neves fesztiválokon lépett fel, mint a Sziget Fesztivál és a Balaton Sound, és mindig lenyűgöző és lendületes szettjeivel tette emlékezetessé a közönség számára az éjszakákat. DJ Spigiboy nem csupán egy művész, hanem egy inspiráció, aki a szenvedélyét és elkötelezettségét a zenéhez a közönségével megosztva hozzájárul az elektronikus zenei kultúra folyamatos növekedéséhez és fejlődéséhez Magyarországon és az egész világon.

20 év! De micsoda húsz…

ERŐS ÉS SPIGIBOY

Első közös produkciójuk egy fellépés volt Spigi rezidenciáján, az E-Klubban. Eleinte Spigiboy DJ-ként, Attila pedig „énekesként” lépett fel. Azonban az évi 100-200 fellépés kiváló alapot adott Attilának is ahhoz, hogy belekóstoljon a DJ-k világába, így nagyon hamar beszállt Spigi mellé a korongokat pörgetni.

Egyikük számára sem volt ismeretlen terep a zenei élet. Spigi több akkor meghatározó diszkó rezidense volt, míg Attila a Carpe Diem frontembere és zeneszerzője. Nevéhez fűződik a mai napig sokat játszott Álomhajó és a Vége van már a hétnek is, de emellett több száz dala, hangszerelése, remix-e jelent meg különböző zenekarok lemezein is.

Innen egyenes út vezetett egy közös koronghoz is, 2003-ban több korábbi dalt alkottak újra, így ismét sikerre vitték az Álomhajót (egy 2003-as klub verzióval) vagy a Bonanza Banzai talán legjobb balladáját a Valami véget ért-et. Ez utóbbi elsöprő siker volt, minden létező lista dobogóját meghódította itthon.

Ennek is köszönhetően 2005-ben a legnépszerűbb DJ címet nyerték el a VIVA COMET közönségszavazásán. A gálán egy másik óriási slágert adtak elő Pataky Attilával (EDDA), az „Éjjel érkezem” c. dal feldolgozását.